Ce s-a schimbat în ultimii 25 ani în medicină?

Când te gândești la evoluția tehnologică din medicină, probabil nu te întorci 9000 de ani în timp, pentru a găsi un punct de reper. Chiar dacă există relatări arheologice din această perioadă,  nu reflectă un nivel de cunoștință medicală sofisticată, ci mai degrabă rezistența omului la durere și la tendințele de a găsi un tratament ocazional. 


Fiind o  industrie în continuă creștere, se investește mult timp și efort în cercetare, rezultând o transformare care se caracterizează în special în tehnologie, instrumente sau practici utilizate.
Să vedem câteva noutăți medicale revoluționare ale ultimilor 25 de ani:

Injecţia fără ac
Cercetătorii au pus la dispoziția medicilor o tehnologie de injectare a substanţelor în corpul uman care nu necesită folosirea unui ac. Acest dispozitiv folosește doar un jet de înaltă presiune, care pătrunde în țesut fără a avea nevoie de un ac.
Pe lângă problema bine cunoscută ca fiind motivul principal de teamă pentru copii și a multor adulți care încă se mai tem de injecțiile clasice, noul sistem elimină disconfortul, iar administrarea  tratamentelor specifice se face printr-o metoda non-invazivă. Mai mult, se folosește și în tratamentul ochilor sau al urechii interne.

Tratamente preventive
Ultimii ani au fost o cotitură în medicină în ceea ce privește prevenția. Până acum câțiva ani, munca în medicină consta în identificarea problemelor și reacția la acestea. Cu dezvoltarea tehnologiei și cunoștințele acumulate, astăzi se concentrează energie semnificativă pentru prevenție. Este rezultatul unui timp mai mare alocat cercetării și studiilor medicale.

Vaccinarea încă din primii ani de viață
Vaccinurile imunizează organismul față de o serie de boli provocate de agenți infecțioși (virusuri sau bacterii). Utilizarea vaccinurilor a determinat direct eradicarea sau restrângerea unor boli cândva mortale. Astfel utilizarea pe scară largă a vaccinurilor a determinat ca un număr mare de copii și adulți să beneficieze de o viață mai sănătoasă, morbiditatea și mortalitatea prin boli infecto-contagioase să scadă per nivel global, iar speranța de viață să crească semnificativ.

Managementul electronic (Online)
Astăzi cabinetele medicale tind să desfășoare o administrare electronică într-o tehnologie cât maistabilă și performantă. Aceste soluții sunt oferite de platformele Cloud Computing, programele Online, pentru că ele asigură ritmul dictat al stilului de viață și permit ca medicul să fie la zi cu evidența paciențilorprogramăridocumentarea medicală și fiscală.

Programul nostru Evolvo,  este o alegere sigură, bazată pe o Tehnologie Online.
Dacă ești pregătită pentru a face pasul către dezvoltare, atunci Evolvo devine un ajutor de neînlocuit pe care să te bazezi zi de zi. Este ușor de învățat și folosit cu o interfață prietenoasă și intuitivă, personalului tău o să-i facă plăcere să lucreze în acest program minunat.
Ai folosit vreodată un astfel de program? NU?
Încearcă Evolvo, este dezvoltat pentru tine!

Demo gratuit

Completează și trimite formularul online pentru a beneficia de o demonstrație online, sau ridică telefonul și sună chiar acum la +40 365 441 611 pentru a afla mai multe despre Evolvo. De asemenea poti să ne trimiti un email la adresa info@evolvo.ro și te vom contacta noi în cel mai scurt timp.