Calea simplă și eficientă pentru a scăpa de sarcina programărilor

Stăteam de vorbă în trecut cu utilizatorii Evolvo, discutând despre dificultățile pe care le întâmpinau zilnic cu programările pacienților. După cum au spus și ei, programarea pacienților a devenit din mai multe motive un proces greoi atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Printre motivele principale se află faptul că unii medici foloseau metoda […]


Stăteam de vorbă în trecut cu utilizatorii Evolvo, discutând despre dificultățile pe care le întâmpinau zilnic cu programările pacienților. După cum au spus și ei, programarea pacienților a devenit din mai multe motive un proces greoi atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Printre motivele principale se află faptul că unii medici foloseau metoda tradițională de programare, notând informațiile pacienților pe bilețele și în agende. O altă metodă o reprezentau programările online, nesincronizate cu software-ul cabinetului, care până la urmă au condus la aceleași convorbiri telefonice și timp pierdut cu introducerea datelor în calculator.

După discuțiile și calculele noastre, am realizat că o simplă programare telefonică durează în medie 8 minute. Asta înseamnă că nu exagerăm deloc atunci când spunem, că în fiecare lună ești nevoit să petreci ore întregi cu activități care în mod normal nu ar necesita resurse umane.

Adevărul este, că programarea manuală (nesincronizată în timp real cu agenda sau software-ul pe care îl folosești) pe cât este de complicată, pe atât este de costisitoare.

Programările manuale înseamnă timp pierdut, un aspect care te împiedică să îți poți face datoria de medic eficient, fără întreruperi inutile.

Sincronizarea programărilor cu software-ul din cabinetul tău – de ce este o necesitate

Am luat în considerare atât punctul de vedere al personalului medical, cât și experiența și așteptările pacienților. În concluzie, am ajuns la 3 motive pentru care ar trebui să faci acest pas în digitalizarea cabinetului tău cât mai curând:

  • Precum pacienții tăi, la fel și personalul tău are nevoie de o sincronizare automată a datelor

Eroii necunoscuți din cabinetul tău, care sunt capabili să ia decizii remarcabile în situații de criză sunt întrerupți constant în fluxul lor de lucru. Sarcinile manuale inutile, (precum programările telefonice) nu fac altceva, decât să adauge la volumul lor de lucru. Pe măsură ce responsabilitățile personalului cresc, aceștia se luptă să ofere aceeași experiență pozitivă în tratarea pacienților, dar și să rezolve problemele administrative care pot apărea în orice moment.

  • Concurenții tăi au adoptat deja auto-programarea

Un raport recent prezice faptul că până la sfârșitul anului 2022, 100% din cabinetele medicale de TOP vor beneficia de programarea pacienților online. Asta înseamnă că în viitorul apropiat, pacienții vor căuta comoditatea auto-programării, evitând cabinetele care îi forțează să suporte procesul programărilor telefonice.

  • Auto-programarea a devenit o așteptare a pacienților

Pacienții tăi nu mai vor să aștepte minute în șir la telefon, ascultând căsuța vocală sau, cu alte cuvinte, ”robotul enervant” :). Ei vor să se descurce pe cont propriu, online, prin definirea proprie a serviciilor pe care vor să le primească. Pe de altă parte, consumatorii moderni nu mai sunt dispuși să plătească pentru servicii care nu oferă aceeași autoservire și comoditate cu care i-au obișnuit deja companiile aeriene, telefonia mobilă, băncile sau serviciile precum Uber. Dacă recunoști această tipologie în rândul pacienților tăi, te asigurăm că aceștia vor fi încântați pe măsură ce începi să le oferi servicii de calitate, precum auto-programarea.

Cu soluția One Point Entry o programare durează doar 2 minute

Am vorbit deja despre faptul că atunci când gestionezi programările pacienților în mai multe etape, pierzi timp în zadar. Pe de altă parte, mai multe puncte de introducere a datelor înseamnă un risc mai mare de erori și mai multe verificări necesare din partea ta.

Din acest motiv, am ales soluția One Point Entry – sau altfel spus, un program care să centralizeze toate informațiile despre pacienți într-un singur loc. Astfel, programul medical Evolvo este sincronizat cu website-ul cabinetului tău, ceea ce înseamnă că cererea pacientului pentru programare ajunge instant la cabinet. După calculele noastre, procesul programării durează în medie doar 2 minute.

Această soluție oferă libertate pacienților, care își doresc să se programeze singuri, cu doar câteva click-uri pe calculator sau pe telefonul mobil. Pe de altă parte, ciclul de programare devine mult mai scurt și simplu, permițând personalului medical să-și concentreze resursele asupra sarcinilor care nu pot fi automatizate.

Colectează rapid toate datele pacienților tăi cu Evolvo

Software-ul medical Evolvo este noua ”recepție” a cabinetului tău, care poate înlocui și rezolva toate sarcinile care au necesitat până în prezent resurse umane.

Acesta îți oferă o suprafață de lucru familiară și intuitivă, care are scopul de a te ajuta să-ți gestionezi eficient programul de lucru aglomerat. Cu doar câteva click-uri, poți identifica și programa un pacient, dar și să realizezi modificări rapide, în funcție de necesitățile tale.

Pe de altă parte, într-o singură fereastră îți este disponibilă vizualizarea simultană a mai multor puncte de lucru, a sălilor de tratament sau a medicilor. Aceste informații pot fi vizualizate atât de către recepție, cât și de către medici sau administratori.

În concluzie, putem spune că auto-programarea Evolvo schimbă rolurile jocului, oferind avantaje de ambele părți: pacienții tăi obțin mai multă libertate și comoditate, pe când personalul se poate concentra cu adevărat pe activitățile lui zilnice.

Vrei să știi cum îți poți simplifica administrarea cabinetului și să îți trăiești activitatea profesională la potențial maxim? Dă click aici și cere un demo personalizat al programului medical Evolvo. Îl poți încerca 7 zile gratuit, timp în care ai și suport tehnic nelimitat din partea noastră.

Demo gratuit

Ești interesat de Evolvo? Nu ezita să ne suni la +40 365 441 611 sau trimite-ne datele tale de contact la info@evolvo.ro. Varianta a treia este să completezi formularul online și te asigurăm că vei fi contactat de un reprezentant al nostru în cel mai scurt timp.