Modul în care designul software-ului poate afecta volumul pacienților


Designul software-ului este ceva la care majoritatea medicilor nu se gândesc, dar este ceva de care sunt afectați zilnic. În afaceri și în special în domeniul sănătății depindem foarte mult de tehnologiile emergente și soluțiile moderne de software, pentru că disponibilitatea acestora duc la îmbunătățirea îngrijirii pacienților și la o experiență superioară.

Probabil și tu te afli în căutarea unei soluții informatice care să te ajute în managementul programărilor, plăților, fișelor pacienților, rapoartelor, statisticilor, etc. Ai grijă însă cum alegi! Una dintre cele mai întâlnite probleme ale sistemelor este modul de proiectare și realizare a software-ul (în engleză „bad design”), care este extrem de important pentru felul în care îți desfășori activitatea.

Un meniu încrucișat, un pas suplimentar într-un proces, mișcarea/mutarea unui buton, schimbarea culorii într-o casetă text sau o formă, comenzi greu de realizat, documentarea care necesită mai mult timp – caracterizează un produs de calitate slabă și este o abatere de la modul în care utilizatorii sunt obișnuiți să lucreze. În plus au potențialul de a întrerupe fluxul de lucru, de a încetini medicii și de a provoca confuzie.

Un design bun de software va face însă opusul. Dacă software-ul de management a cabinetului este bine conceput, atunci este intuitiv, ușor de utilizat și sarcinile pot fi finalizate rapid și eficient. În industria sănătății, un software cu design perfect are puterea de a avea un impact pozitiv asupra furnizării serviciilor medicale.

Am făcut un studiu la începutul acestui an în care am comparat o consultație documentată folosind software-ul de management medical Evolvo cu o consultație de același tip în care s-a folosit pentru documentare un software clasic cu design și funcționalități învechite. Cu mai puține click-uri, cu timpi de încărcare mai buni și un design simplificat, Evolvo a economisit 3 minute pentru fiecare consultație. Când înmulțești acest lucru cu fiecare medic dintr-o clinică și cu fiecare consult într-o zi, impactul este semnificativ – pentru un medic de specialitate care face în medie 30 de consultații pe zi, acest timp suplimentar echivalează cu 90 de minute economisite zilnic. Timpul înseamnă bani și ori de câte ori ai posibilitatea de a economisi timp, economisești și bani.

Eficientizarea timpului este mai ușoară decât crezi dacă ai o platformă modernă, intuitivă și bine concepută cum este software-ul Evolvo. Câteva minute economisite ici și colo pe parcursul unei zile duce la o profitabilitate mai mare pentru cabinetul tău.

Ești gata să vezi cum programul Evolvo poate eficientiza, consolida și asigura un flux lin în cabinet?

Dă click aici și cere o prezentare. Îl poți încerca 7 zile gratuit, timp în care ai și suport tehnic gratuit din partea noastră.

Demo gratuit

Pentru a vedea varianta demo al aplicației Evolvo completează formularul online sau trimite un email la adresa info@evolvo.ro. Vei fi contactat în cel mai scurt timp de către un reprezentant Evolvo, cine te va îndruma și va răspunde întrebărilor tale. Sau, cel mai convenient, ridică telefonul și sună-ne la +40 365 441 611!