Importanța imagisticii în domeniul dermatologic

Imagistica medicală este una dintre cele mai importante aspecte pentru evaluarea, confirmarea și documentarea corectă a afecțiunilor medicale.


Pe de altă parte, imagistica este totodată și un instrument educațional, care îi ajută pe pacienții tăi să înțeleagă mai bine problemele cu care se confruntă și să ia decizii mai bune cu privire la stare lor de sănătate. Sunt domenii în care imagistica medicală este esențială. Astăzi o să vorbim despre importanța acesteia în domeniul dermatologic.

Imagistica în domeniul dermatologic

După cum știi și tu, unele tratamente nu au rezultate instantanee, iar progresul acestora se observă doar după un timp mai îndelungat. În aceste situații, pacienții își doresc să poată vedea rezultatele finale ale tratamentului – rezultate care în lipsa imaginilor, îi determină să-și facă așteptări ireale privind tratamentele care urmează să le primească.

Pe de altă parte, folosirea imagisticii este dovada care afirmă faptul că ești un specialist care lucrează la standarde ridicate. Oamenii sunt sceptici, mai ales în mediul online. Atunci când un pacient este în căutarea unui specialist pentru a-și trata problemele dermatologice, el se așteaptă să i se prezinte o imagine reală despre rezultatele practicii tale.

Nici pictorul nu își ascunde pânzele, tu de ce ai face acest lucru?

Un alt beneficiu pe care ți-l poate aduce imagistica medicală este faptul că imaginile pot fi folosite pe lângă scopul medical, și în scop promoțional. Acestea pot fi încărcate pe paginile sociale, sau chiar și pe website-ul cabinetului tău (bineînțeles, cu acordul pacientului) – astfel încât să le poți arăta pacienților potențiali ce poți face pentru ei.

Modulul de imagistică Evolvo cuprinde toate aceste aspecte esențiale, într-un pachet mai simplu și mai intuitiv ca niciodată. Pe lângă faptul că realizarea imaginilor este foarte ușoară, software-ul îți oferă posibilități pentru editarea, partajarea și stocarea imaginilor direct în program – astfel încât să ai acces la toate documentele medicale oricând și oriunde.

Dar mai întâi, hai să vedem mai detaliat de ce sunt importante aceste aspecte în practica ta ca dermatolog și cum te poți folosi inteligent de ele.

La sfârșitul acestui articol poți viziona un scurt video demonstrativ despre modulul de imagistică Evolvo.

Cuvintele magice – înainte și după

Ai văzut probabil până acum zeci de exemple în care se folosesc imaginile de tip ”înainte și după” – de la stomatologi și antrenori de fitness, până la rezultatele produselor de înfrumusețare și ale curelor de slăbit. Aceste comparații nu degeaba sunt folosite frecvent în materialele publicitare, deoarece de-a lungul timpului s-au dovedit a fi o foarte bună strategie de marketing.

Imaginile ”înainte și după” în domeniile menționate mai sus au același scop ca și în domeniul tău: de a arăta rezultatele reale ale unui produs – sau în cazul tău, ale unui tratament bun.

Această tehnică funcționează, deoarece captează ușor atenția pacienților potențiali, dar totodată îi ajută și pe cei actuali în evaluarea și compararea fidelă a imaginilor efectuate cu evoluția tratamentului, la diferite intervale de timp.

Pe de altă parte, pentru un pacient, aceste imagini sunt precum o poveste – povestea pacientului care își depășește problemele dermatologice cu ajutorul serviciilor oferite de tine. Atunci când unui pacient i se prezintă motivele și rezultatele unui tratament alături de imagini, acesta formează o conexiune emoțională, dar și înțelege mai bine importanța serviciilor oferite de tine – fiind în final mai predispus să te contacteze.

Cu Evolvo, imaginile tale sunt mereu în siguranță

Evolvo este un software de management medical online, dezvoltat pentru medici.

Modulul de imagistică Evolvo îți permite să captezi imagini cu ajutorul telefonului tău, pe care programul le stochează și le salvează în siguranță. Aceste imagini pot fi atașate automat la fișa personală a pacientului, astfel încât tu să nu mai ai nevoie de dosare și alte dulapuri în plus pentru stocarea documentelor medicale.

Cu ajutorul programului, poți realiza rapid fotografii la diferite intervale de timp, din diferite unghiuri, pe care le poți așeza în funcție de nevoile și preferințele tale.

Modulul de imagistică Evolvo îți permite să captezi imagini cu ajutorul telefonului tău, pe care programul le stochează și le salvează în siguranță. Aceste imagini pot fi atașate automat la fișa personală a pacientului, astfel încât tu să nu mai ai nevoie de dosare și alte dulapuri în plus pentru stocarea documentelor medicale.

Cu ajutorul programului, poți realiza rapid fotografii la diferite intervale de timp, din diferite unghiuri, pe care le poți așeza în funcție de nevoile și preferințele tale.

Folosind instrumentele potrivite obții o imagine clară despre starea pacienților

Atunci când vorbim de editarea imaginilor, nu ne referim la distorsionarea realității privind starea pacientului.

Scopul instrumentelor pentru editare este de a te ajuta pe tine ca dermatolog în situațiile în care unele afecțiuni se observa mai greu cu o simplă fotografie, cum ar fii: cicatrici, umflături, zone ușor decolorate ale pielii etc.

Pentru astfel de situații, Evolvo îți pune la dispoziție un set complet de instrumente pentru editarea imaginilor (saturație, contrast, nuanțe) – ajutându-te să obții o imagine mai clară despre afecțiunile cu care se confruntă pacientul tău. Iar pe lângă asta, te ajută să scoți în evidență zonele pielii care necesită tratamente suplimentare.

https://www.youtube.com/watch?v=5JwuBjSpWWU

Încearcă modulul de imagistică Evolvo – nu te costă nimic

Cu programul Evolvo, imaginile capturate se atașează automat la fișa electronică a pacientului, alături de istoricul medical și de restul documentelor. Aceste documente pot fi actualizate mereu în timp real, pot fi partajate cu ușurință pacienților și îți sunt disponibile chiar și în momentele când nu ești în cabinet.

Dacă vrei să afli mai multe despre modulul de imagistică Evolvo, sau ai avea orice altă întrebare, nu ezita să ne contactezi.

Demo gratuit

Sună acum la +40 365 441 611 sau completează formularul online aici pentru a cere un DEMO gratuit. Eventual trimite-ne un email la info@evolvo.ro și colegii noștri te vor contacta în cel mai scurt timp posibil.