4 sfaturi de automatizare a cabinetului medical – pentru a crește eficiența programărilor


Calendarul de programări este nucleul cabinetului tău medical. Un program haotic și prost gestionat poate duce la frustrare, epuizarea personalului și oportunități ratate de generare de venituri. Însă programarea corectă a pacienților poate maximiza eficiența și poate conduce la creșterea practicii.

Iată câteva idei pe care le poți folosi pentru a-ți evalua procesul curent de programare și pentru a crea o strategie de programare mult mai simplificată.

  • Implementează auto-programarea

Implementarea autoprogramării de pe site-ul cabinetului este calea cea mai simplă și eficientă de a scăpa de sarcina programărilor și este esențială pentru pacienți în lumea post COVID. S-a dovedit că posibilitatea programării online crește numărul programărilor făcute și reduce numărul neprezentărilor, anulărilor și reprogramărilor.

Pacienții tăi nu mai vor să aștepte minute în șir la telefon, ascultând căsuța vocală sau, cu alte cuvinte, ”robotul enervant” :). Cu soluția One Point Entry obținerea unei programări durează doar 2 minute. Această soluție oferă libertate pacienților care își doresc să se programeze singuri, cu doar câteva click-uri pe calculator sau de pe telefonul mobil. Pe de altă parte, ciclul de programare devine mult mai scurt și simplu, permițând personalului medical să-și concentreze resursele asupra sarcinilor care nu pot fi automatizate.

  • Reduce neprezentările la programare

Utilizează mesajele text tip SMS de reamintire a programărilor.

Neprezentarea la o programare reprezintă un minus în afacerea ta. Însă poți reduce semnificativ anulările, neprezentările dacă implementezi sistemul de notificare automată a pacientului înainte de programare. Poți obține: venituri mai mari, rată mai mică la neprezentare sau anulare a programărilor, utilizarea mai eficientă a programului zilnic, locuri neacoperite/libere mai puține, creșterea numărului de pacienți

  • Setează culorile calendarului

Aruncă o privire rapidă asupra programului tău zilnic – ce informații poți aduna în doar câteva secunde? Vezi problemele cu programările, cu neconfirmările sau cu anulările? Cine nu le are?

Cu un program corect codificat cu diferite culori, ar trebui să vezi care sunt programările confirmate sau anulate. Acest lucru îți oferă posibilitatea de a urmări în timp real programările neconfirmate. De asemenea, ar trebui să poți seta culorile pentru mai multe categorii în același timp, de exemplu să adaugi culori pentru tipurile de proceduri dar în același timp să adaugi culorile și pentru personalul medical, să vezi medicul care se va ocupa de acea procedură.

  • Deține o listă de așteptare

Odată ce obții lista programărilor anulate sau neconfirmate pentru săptămână respectivă, ar trebui să ai la îndemână o metodă rapidă pentru a umple golurile. Utilizează o listă de așteptare pentru a rezolva această problemă. Trimite mesaje de anulare pacienților care nu au confirmat și programează alți pacienți în locul lor, astfel îți umpli golurile în calendar.

Cel mai important de reținut este să faci tot posibilul să controlezi programările și să nu lași locuri libere în program.

Funcțiile inteligente de programare a sistemului Evolvo, inclusiv funcționalitatea de glisare, plasare și mutare (drag and drop), codificarea pe culori, comenzile rapide și personalizarea s-au dovedit că fac programarea mai eficientă. Evolvo include de asemenea funcția de auto-programare a pacientului, care oferă acces rapid pacienților la calendarul dumneavoastră principal. Ușurează viața angajaților tăi și creează o experiență simplificată pentru pacienții tăi.

Demo gratuit

Pentru a vedea varianta demo al aplicației Evolvo completează formularul online sau trimite un email la adresa info@evolvo.ro. Vei fi contactat în cel mai scurt timp de către un reprezentant Evolvo, cine te va îndruma și va răspunde întrebărilor tale. Sau, cel mai convenient, ridică telefonul și sună-ne la +40 365 441 611!