Poţi avea încredere în stocarea online a informaţiilor?

Răspunsul e simplu: poți! Întotdeauna au existat atât păreri pozitive cât şi negative despre tehnologiile noi. Dorim să îți argumentăm, de ce nu sunt adevărate părerile negative ale unori oameni despre tehnologia Cloud Computing, cum ar fi: ”Să nu stochezi informaţiile tale sensibile online!” sau “Informaţiile tale nu sunt în siguranţă!” Iată ce ne-a povestit […]


Răspunsul e simplu: poți! Întotdeauna au existat atât păreri pozitive cât şi negative despre tehnologiile noi. Dorim să îți argumentăm, de ce nu sunt adevărate părerile negative ale unori oameni despre tehnologia Cloud Computing, cum ar fi: ”Să nu stochezi informaţiile tale sensibile online!” sau “Informaţiile tale nu sunt în siguranţă!”

Iată ce ne-a povestit un medic în urmă cu câțiva ani:

“Primul nostru computer în cabinet avea un hard-disk de 20GB. Sistemul de operare ocupa mult spaţiu, iar radiografiile pacienţilor se dovedeau mereu prea multe pentru spațiul de stocare. Singura opțiune de back-up pe care o aveam la dispoziție erau CD-urile. Și acum, într-un colț al cabinetului, există sute de CD-uri etichetate cu marker negru cu numele pacienţilor. Partea tristă este, că acum niciunul dintre ele nu mai funcționează, deoarece s-au deteriorat odată cu trecerea timpului.
La scurt timp după ce am cumpărat un laptop în cabinet, credeam că scap de problema spațiului de stocare. Avea un hard-disk de 200GB și, pentru o vreme, nu am avut probleme. Apoi a început să crească numărul pacienţilor, şi am rămas iarăşi fără spaţiu de stocare. Pentru a nu-mi pierde radiografiile, am decis am să le salvez pe stick-uri USB, dar acestea s-au pierdut în timp din cauza angajaţilor. După câţiva ani am început să folosesc un program de management medical în sistem Cloud. De atunci nu mai am astfel de probleme cu stocarea fişierelor” – povesteşte medicul ortoped.

Informaţiile tale sunt în siguranţă

În Cloud astfel de probleme nu există. Informațiile nu sunt stocate într-un singur server local. Serverele din rețeaua Cloud comunică între ele și fac automat copii de rezervă în mai multe locaţii geografice. Astfel, dacă s-ar întâmpla orice cu unul dintre servere, informațiile rămân în siguranță.
Poate că acum te întrebi, „Ce e cu serverele astea? Unde sunt salvate datele mele?”  Trebuie să ştii, că serverele noastre sunt plasate în sisteme de oglindă în diferite locaţii geografice, şi oferă cea mai mare siguranţă posibilă din timpurile noastre. Securitatea şi accesul la datele tale este întotdeauna disponibilă şi garantăm acces la datele tale 99,5% din timpul efectiv, lipsa de timp reprezentând timpul necesar pentru upgrade-uri, iar acestea se fac în timpul nopții.

În cloud datele tale nu se pierd niciodată.

Cloudul poate fi considerat un adevărat “seif” pentru datele sensibile. Șansele ca un PC, o tabletă, un smartphone sau un laptop să fie furat, sunt mult mai mari, decât șansele ca serverele să fie sparte. Astfel, anumite informații la care nu ai vrea să aibă acces alte persoane, ar trebui stocate în Cloud.

Serviciile Cloud folosesc sisteme complexe de criptare, pentru ca în cazul unei breșe de securitate, datele să nu poată fi citite. Aceste sisteme şi protocoale de criptare îndeplinesc standardele de protecţie şi securitatea informaţiilor personale.

Datele cabinetului sunt într-o siguranţa mai mare în Cloud decât stocate pe un fier din cabinet

server

Iată pe scurt avantajele stocării în Cloud

  • Cu ajutorul ”cloud”-ului nu rămâi niciodată fără spațiu de stocare.
  • Informațiile tale sunt în siguranță.
  • Îți poți accesa fișierele de oriunde și de pe orice dispozitiv. 
  • Este mult mai ușor să partajezi documentele în echipă.
  • Cloudul te ajută să lucrezi în echipă.
  • Cloudul nu-ți ocupă spațiu pe birou.

Concluzie

Cu siguranţă datele tale sensibile sunt mai în siguranţă în Cloud, decât pe serverele locale, deoarece furnizorii serviciilor Online fac investiţii majore în infrastructură, ele implicând costuri substanţiale. Securitatea şi confidenţialitatea datelor sunt principalele obiective ale serviciilor de Cloud. Nici un furnizor nu riscă să-şi piardă clienţii expunându-se atacurilor externe.

Ești gata să încerci?

Considerăm că Evolvo este un lider atunci când vine vorba de tehnologia Cloud. Poţi afla mai multe despre securitatea Online discutând cu unul din consultanţii noştri. Acum poţi transfera cabinetului tău în nori pentru doar 80 de lei. Sună și discută cu noi chiar acum!

Demo gratuit

Completează și trimite formularul online pentru a beneficia de o demonstrație online, sau ridică telefonul și sună chiar acum la +40 365 441 611 pentru a afla mai multe despre Evolvo. De asemenea poti să ne trimiti un email la adresa info@evolvo.ro și te vom contacta noi în cel mai scurt timp.