Educația medicală, un prim pas în prevenirea boliilor

Cultura generală, inclusiv cultura sănătăţii, se formează prin instruirea generală a populaţiei, însă cel din urmă a lipsit aproape complet din educaţia multor generaţii. Evolvo, ca un sistem care include datele despre starea de sănătate, poate avea un rol important în procesul de învăţare, iar educaţia pentru sănătate are ca scop creşterea nivelului de cunoştiinţe medicale a populaţiei în domeniul prevenirii bolilor.


Rezultatul trebuie să fie formarea şi dezvoltarea unor deprinderi corecte, care să promoveze sănătatea, precum şi crearea unei poziţii active faţă de sănătatea individuală şi de problemele sănătăţii publice, în sensul atragerii şi capacitării maselor la participarea activă în vederea realizării şi consolidării sănătăţii.

Medicul este un educator de specialitate şi este normal să fie activ în transmiterea cunoştiinţelor specificeîn sistemul instrucţiei generale a populaţiei, educaţia în domeniul sănătăţii fiind o parte deosebit de importantă a strategiei de dezvoltare naţională.

Luând în considerare nevoile medicilor de specialitate pentru o educaţie medicală de calitate a pacienţilor, am integrat în aplicația medicală Evolvo o unealtă eficientă şi anume: modulul Educare pacienţi.

Cu ajutorul acestui modul ai posibilitatea să prezinţi imagini şi filmuleţe, animaţii interesante, ilustraţii sau planşe medicale care conţin informaţii de altfel dificil de transmis.
Datorită caracteristicii Online a programului Evolvo poți fi prezent tot timpul și în orice situație în viața pacienților tăi. Pacientul are  nevoie de informații legate atât de afecțiunile cât și de planurile lui de tratament. Din fericire, multe cabinete medicale au înțeles că îndeplinesc un rol esențial pentru obținerea stării de bine a celorlalți și reușesc să aibă o bună relație cu pacienții lor.

Sunt însă situații în care pacienții au mai degrabă sentimentul că modul în care sunt tratați îi aruncă într-o junglă din care cu greu găsesc o cale de ieșire și care nu face decât să le amplifice și mai mult suferința. Pentru aceste situații Evolvo îți oferă eficiența comunicării directe fără a fi limitat de spațiu, timp sau dispozitivele folosite.

Demo gratuit

Ești interesat de Evolvo? Nu ezita să ne suni la +40 365 441 611 sau trimite-ne datele tale de contact la info@evolvo.ro. Varianta a treia este să completezi formularul online și te asigurăm că vei fi contactat de un reprezentant al nostru în cel mai scurt timp.