8 idei pentru o echipă medicală mai productivă!

Comunică cerințele tale direct: Nu comunică în spatele membrii echipei tale.  Când cineva greșește, nu-l trata ca pe un copil și mai ales nu transmite observațiile tale prin cineva, pentru că generează tensiuni și frustrare. Discută direct sau nu spune nimic! Ascultă opiniile și problemele lor: Să ai un punct de vedere ca administrator este un lucru important. Însă dacă ignori poziția […]


Comunică cerințele tale direct: Nu comunică în spatele membrii echipei tale.  Când cineva greșește, nu-l trata ca pe un copil și mai ales nu transmite observațiile tale prin cineva, pentru că generează tensiuni și frustrare. Discută direct sau nu spune nimic!

Ascultă opiniile și problemele lor: Să ai un punct de vedere ca administrator este un lucru important. Însă dacă ignori poziția personalului tău, lucrul în echipa devine ineficient. Oamenii se simt valoroși numai dacă le asculți problemele fără întreruperi și prejudecări.

Învață să moderezi conflictele: Conflictul între membri echipei are o influență negativă asupra activității generale. Identifică în cel mai scurt timp problema și persoana în cauza și adoptă o poziție hotărâtă. Pasivitatea este atitudinea cea mai proastă. Exprima-ți opinia și sentimentele tale față de situație și vei primii respectul celorlalți.

Deține un acord cu echipa ta: Ceva asemănător cu: „- Sunt de acord cu programul de lucru și vin zilnic pregătit pentru a face față la solicitări.” „- Sunt disponibil să fiu pregătit profesional și să colaborez cu superiori mei.” Etc.
Aceste cerințe și acorduri ajută la formarea unei echipe de calitate și le pregătește pentru situațiile neprevăzute.

Admite greșelile: Oamenii nu sunt perfecți! În medicina generală există o ideologie care spune, că nu poți greși, însă acesta este ireal. Ce poți face, este să înveți din greșelile și să nu le repeți.
Permite personalului tău să fie competent: În stomatologie avem mulți angajați care vor să se extragă de sub responsabilitate. Dacă vei face munca altora pentru că crezi că poți mai bine, mai repede sau dacă nu ai timp să le oferieducare/instruire, atunci personalul devine incompetent și fără responsabilitate. Crează unplan de lucru, iar dacă nu fac față mută-i într-o altă divizie său redefinește profilul de activitate.

Învată-i să solicite ajutor: După programul de lucru, unii din membri echipei declară că nimeni nu le-a oferit ajutorul. Dacă administratorul îi vă intreabă dacă are nevoie de ajutor, răspunsul este „-Nu”. Încurajează-i să cere ajutor atunci când au nevoie și să colaboreze în echipa.
Fii deschis la feedback-uri: Dacă ești interesat de părerile altora și despre ce spun ei despre afacerea ta,atunci poți primi informații valoroase pe baza cărorasa construiești profesionalismul echipei tale.
Și ar mai fi una în plus…. Oferă echipei taletehnologia actuală pentru ai ajuta în munca lor.

Evolvo este un program de management medical nu numai pentru medici, ci și pentru personalul auxiliar.

Cu Evolvo recepționera poate să ordoneze programările pacienților fără a se suprapune cu programările realizate de medic și asistența medicală poate să întocmească planul de tratament/devizul în minutul următor după înregistrarea statusului inițial,  cât și multe alte funcționalități

Fii mai deschis la technologia medicală și la opiinile echipei tale!

Evolvo – ajutorul tău zilnic!

Demo gratuit

Sună acum la +40 365 441 611 sau completează formularul online aici pentru a cere un DEMO gratuit. Eventual trimite-ne un email la info@evolvo.ro și colegii noștri te vor contacta în cel mai scurt timp posibil.