3 aspecte esențiale pentru administrarea eficientă a unui cabinet ginecologic

Meseria de medic uneori pare ceva supraomenesc. Mai ales dacă ne uităm mai de aproape la cum își împart medicii activitățile pe parcursul unei zile încărcate– de la cafeaua din zori până la urgențele neprevăzute din toiul nopții. La acest capitol, noi credem că obstetricienii și ginecologii se descurcă admirabil, ștergându-și uneori cu ușurință oboseala […]


Meseria de medic uneori pare ceva supraomenesc. Mai ales dacă ne uităm mai de aproape la cum își împart medicii activitățile pe parcursul unei zile încărcate– de la cafeaua din zori până la urgențele neprevăzute din toiul nopții.

La acest capitol, noi credem că obstetricienii și ginecologii se descurcă admirabil, ștergându-și uneori cu ușurință oboseala de pe față și somnul din minte, de parcă abia și-ar începe ziua.

Din moment ce specialitatea de obstetrică-ginecologie este una dintre cele mai mari piețe din industria medicală, au început să apară din ce în ce mai multe software-uri pentru a ajuta medicii cu gestionarea cabinetelor.

Poate te-ai mai gândit și tu să achiziționezi un astfel de program, dar din moment ce există atât de multe soluții pe piață, probabil că ai tins spre varianta cea mai populară (Totuși, cine mai are timp să se gândească și la asta?:) ).

Software-urile pentru gestionarea cabinetului oferă soluții pentru a-ți putea limita cât mai mult sarcinile repetitive și pentru a te ajuta să-ți administrezi mai ușor programul încărcat.

Din moment ce achiziționarea unui astfel de program este o investiție pe termen lung, care îți afectează direct procesul de lucru, îți recomandăm să analizezi în detaliu posibilitățile oferite de aceste sisteme – chiar dacă acest lucru solicită timp la început.

Încercarea unui demo gratuit al programului sau vizionarea unei prezentări online sunt moduri prin care poți găsi mai ușor soluția cea mai potrivită pentru tine.

În următoarele rânduri, îți prezentăm câteva aspecte pe care să le iei în considerare atunci când te gândești la digitalizarea cabinetului tău.

Platformă personalizată cu formulare specifice tipului tău de activitate

Ca medic ginecolog, te ocupi de una dintre cele mai solicitante și deosebite specializări. Pe lângă faptul că ai nevoie de competențe chirurgicale, trebuie să oferi și îngrijire primară, care include o mare varietate de provocări: gestionarea pacientelor de toate vârstele, tratarea afecțiunilor sau gestionarea riscurilor pe tot parcursul unei sarcini.

Cel mai probabil că ți-ai dori să fii disponibil în fiecare moment – fie că este vorba de o examinare de rutină sau de o naștere neprevăzută. Iar acest lucru ar fi mult mai ușor dacă nu te-ai împiedica mereu de un teanc de fișe care așteaptă să fie completate.

Cu un software de gestionare precum Evolvo, îți poți automatiza cu ușurință fluxul de lucru, deoarece acesta îți vine în ajutor cu formulare specifice tipului tău de activitate. Acestea includ rețete, fișe de ecografie, scrisori medicale, adeverințe – pe scurt, toate hârtiile de care ai nevoie îți sunt la îndemână la doar un click distanță.

Un software cu o platformă personalizată te scapă de majoritatea sarcinilor obositoare și îți oferă posibilitatea de a colecta datele pacientelor mult mai simplu. Iar o comunicare eficientă între tine și cabinetul tău îți aduce multe beneficii, deoarece economisești timp și resurse prețioase, în timp ce răspunzi la nevoile imediate ale pacientelor.

”Copy-paste” și texte predefinite – precum ți-ai dorit dintotdeauna

În cazul în care ești și manager al cabinetului, există momente în care ești nevoit să sari de la o sarcină administrativă la alta, în timp ce îți faci și datoria de medic.

Într-un minut te ocupi de programări, revizuiești istoricul medical al pacientului și citești mail-uri, iar în alt minut verifici situația pacientelor sau a altor medici. Iar când toate aceste sarcini sunt bifate, te întorci la hârtii și realizezi că din nou ai rămas în urmă..

Atunci când folosești un software eficient, este ca și cum ai avea în plus o minte și o mână de ajutor. Iată câteva exemple prin care Evolvo îți reduce semnificativ sarcinile repetitive:

  • Accelerezi procesul de completare a fișelor – Evolvo memorează cuvintele pe care le folosești des, astfel nu ești nevoit să tastezi același text de mai multe ori.
  • Îți reduci timpul de căutare – ai acces la fereastra textelor predefinite cu doar un click, după care tastezi cuvântul cheie, alegi textul potrivit și îl inserezi unde dorești.
  • Devii mai organizat – deoarece poți salva toate textele predefinite pe mai multe categorii, cum ar fi: specialități, observații, diagnostice etc.
  • Pacienta ta este informată corect – pentru că poți salva orice fișă într-un format PDF, care poate fi trimisă automat la adresa ei.

Arhivarea documentelor medicale în format electronic s-a dovedit a fi cea mai eficientă și comodă modalitate de management. Programul Evolvo este totodată și accesibil, deoarece nu necesită o investiție mare pentru a-ți transforma cabinetul într-un Paperless Office.

Mai puțin timp pierdut cu hârtii, mai mult timp petrecut cu pacientele

Sarcina ta ca specialist în obstetrică-ginecologie poate fi uneori provocătoare, deoarece trebuie să ai totodată și un rol consultativ. Nu degeaba ai singura specializare la care pacientele se programează regulat pentru consultații, din anii de pubertate până la vârsta menopauzei.

Pe lângă consultațiile și prezentarea opțiunilor de tratament, pacientele tale trebuie să conștientizeze importanța educației sexuale și a controalelor de rutină și înafara cabinetului. Iar pentru asta, ai nevoie de o comunicare cât se poate de eficientă.

Cu programul Evolvo, poți gestiona ușor programările pacientelor, direct de pe website-ul cabinetului tău. Iar prin aplicația MyMed și cu ajutorul SMS-urilor de reamintire, poți ține ușor legătura cu pacientele tale, fără costuri suplimentare.

Cu experiență și uneltele potrivite poți depăși orice provocare

Specializarea de obstetrică-ginecologie este un domeniu greu și plin de situații neprevăzute – nu doar din cauza volumului mare de informații, ci și datorită provocărilor pe care le are un medic în 2021.

Însă, cu experiența ta și cu ajutorul uneltelor potrivite poți depăși orice provocare.

Dacă unele zile în cabinet îți par a fi o luptă, contactează specialiștii de la Evolvo ca să te ajute în optimizarea practicii tale.

Demo gratuit

Completează și trimite formularul online pentru a beneficia de o demonstrație online, sau ridică telefonul și sună chiar acum la +40 365 441 611 pentru a afla mai multe despre Evolvo. De asemenea poti să ne trimiti un email la adresa info@evolvo.ro și te vom contacta noi în cel mai scurt timp.